10 ianuarie 2013, 14:52 Sport views 5141
10 ianuarie 2013, 14:52 Sport views 5141

Moldova a aderat la Asociaţia Internaţională de Şah Francofon

Federaţia de Şah din Republica Moldova a devenit parte plenipotenţiară a Asociaţiei Internaţionale de Şah Francofon (AISF), relatează MOLDPRES.

Evenimentul s-a produs la Paris, pe 5 ianuarie, în cadrul sesiunii extraordinare a AISF, care-i afiliată oficial la Federaţia Internaţională de Şah (FIDE). La această sesiune au fost discutate perspectivele dezvoltării organizaţiei respective, a fost constituită structura de activitate şi au fost acceptaţi noi membri.

Participarea Republicii Moldova la acest eveniment important a devenit posibilă în urma adresării preşedintelui ASIF, Patrick Van Hollandt, către preşedintele federaţiei naţionale de profil, Igor Dodon.

Calitatea federaţiei de membră cu drepturi depline va permite şahiştilor moldoveni să participe la diferite turnee internaţionale sub auspiciile AISF şi să beneficieze de un schimb continuu de experienţă în domeniu cu colegii din statele membre, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

sport , șah

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
3400 locuitori

Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.