21 decembrie 2012, 15:44 Sport views 6024
21 decembrie 2012, 15:44 Sport views 6024

Moldovenii Kirill şi Ilia Sniţari sînt printre cei mai puternici tenismeni din Europa

În Moldova există un stereotip, potrivit căruia tenisul este practicat de către copii cu părinţi bogaţi. Fraţii Kirill şi Ilia Sniţari sunt cel mai bun exemplu pentru a demonstra contrariul. Aceşti doi copii sunt unii dintre cei mai puternici tenismeni din Europa, chiar dacă părinţii lor nu sunt înstăriţi. Totuşi, aceasta le pune viitorul sportiv în pericol, relatează publika.md.

Este vorba despre fraţii Sniţari. Sunt moldoveni. Chiril şi Ilia sunt printre cei mai puternici tenismeni din Europa, la categoria de vîrstă sub 12 ani.

Părinţii se descurcă cu greu, chiar şi atunci cînd vine vorba despre antrenamente. Este paradoxal, dar deşi sînt aşteptaţi la turnee internaţionale, băieţii sînt nevoiţi să apeleze la mila altora ca să meargă în deplasări.

După implicarea Federaţiei de Tenis, Chiril şi Ilia au fost incluşi într-un program internaţional de finanţare. Banii nu sunt, însă, suficienţi pentru a acoperi toate cheltuielile.

În acest an, a venit şi primul succes internaţional. Fraţii Sniţari au devenit finaliştii turneului Reduta Cup din Bulgaria, în competiţia de dublu.

Chiril şi Ilia sunt o mică istorie de succes din tenisul autohton. Un sport care, în ciuda tuturor obstacolelor, atrage tot mai mulţi tineri. În prezent, peste 200 de copii din Moldova practică tenisul la nivel înalt şi sînt incluşi în circuitele mondiale, în categoriile lor de vîrstă.

Cuvinte cheie:

sport , tenis

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2821 locuitori

Călineşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Călineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2821 persoane. Satul Călineşti a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.