13 decembrie 2012, 09:49 Sport views 6888
13 decembrie 2012, 09:49 Sport views 6888

Moldovenii, cei mai tari la Cupa Europei 2012


Foto: sportman.md 

Din 18 sportivi care au reprezentat Moldova la Cupa Europei de K-1 amator, 17 au luat medalii. În timp ce unii au declarat că această competiţie a fost foarte grea, alţii spun că şi Campionatul Moldovei este mai puternic. De partea cealaltă, antrenorul lotului deja visează la titluri mondiale, relatează publika.md.

"Am avut trei adversari. Toţi trei foarte puternici în ring. Aceasta a fost cea mai grea competiţie la care am participat", a menţionat luptătorul Vladislav Para.

"Campionatul Republicii este mai greu decît unul internaţional. Este mai greu să învingi la Campionatul Moldovei decît la o competiţie internaţională", a subliniat luptătorul Stanislav Reniţă.

Antrenorul lotului naţional, Nicanor Trocin, a declarat că aceşti sportivi vor fi favoriţi la Cupa Mondială de K-1 amator, care va avea loc anul viitor în Moldova.

"Anul viitor vrem să dăm dovadă de fermitate şi să cîştigăm Campionatul Mondial care după cum ştiţi va avea loc în Republica Moldova", a declarat Trocin.

Din cei 18 sportivi moldoveni prezenţi la Cupa Europei de K-1 amator, doar unul a ratat clasarea pe podium, iar Moldova a terminat pe primul loc în clasamentul general pe echipe.

 

Cuvinte cheie:

sport , Campionat , campion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
3427 locuitori

Gura Bîcului este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Este amplasat la o distanță de 35 km de orașul Anenii Noi și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3427 de oameni. Prima atestare documentară a satului (cu numele Davidova) datează din anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.