Arată noutățile începînd cu...

eye 449 Vizualizări

Voluntarii „Voievod” i-au învățat pe danezi să joace pe ritmuri moldovenești (Foto)


În perioada 17-21 septembrie, delegația din Republica Moldova formată din voluntarii Mişcării Naționale „Voievod", YMCA şi cei ai Federației „Voievod" au efectuat o vizită de studiu în Danemarca, în cadrul organizatiilor YMCA şi Y's Mens Danemarca.

Astfel, pe parcursul a 4 zile, moldovenii au avut parte de vizite la oficiile YMCA în orașul Arhus, sălile de activități Y's Mens în comunele Kjellerup şi Silkeborg, fiind familiarizați cu metodele lor de lucru.

De asemenea, grupului i-a fost organizată o vizită la centrul de plasament pentru bătrîni, care nu au rude şi nu sînt în stare să trăiască de sine stătător.

În cadrul vizitei într-una din școlile YMCA, delegația din Moldova a oferit master-classuri de dansuri populare moldoveneşti, aerobică şi arte marțiale în stil Voievod.

Grupul din Moldova a avut parte de asemenea de un program turistic, vizitînd oraşul Arhus şi castelul de vară al Reginei Margareta din Arhus. De asemenea, participanții la vizita de studiu au vizitat oraşul Silkeborg, o fermă modernă de vaci, dar şi litoralul Mării Nordului.

„Am remarcat curățenia deosebită, spiritul creştin a societății, simțul echității reale în societate", au menționat voluntarii „Voievod" la finalul vizitei.

Cuvinte cheie:

Voievod , sport , Danemarca

Localităţile Moldovei şi diasporei

Căpreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
837 locuitori

Căpreşti este un sat din cadrul comunei Prodăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Floreşti și la 102 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 837 de oameni. Satul Căprești a fost menționat documentar în anul 1782.

Citeşte mai departe