30 aprilie 2017, 14:00 Sport views 10171
Orașe exotice, unde joacă fotbaliștii moldoveni (Foto)
30 aprilie 2017, 14:00 Sport views 10171

Orașe exotice, unde joacă fotbaliștii moldoveni (Foto)

Recenta trecere a fundașului moldovean Ștefan Burghiu, care a înscris la competițiile europene în poarta FC PAOK din Grecia și are experiență de joc pentru echipa națională a Moldovei, la FC „Jetîsu", din Kazahstan, în orașul cu o denumire greu de pronunțat Taldîkorgan, i-a oferit portalului SOCCER.MD o ocazie informațională unică de a vă prezenta cele mai exotice localități ale lumii, unde joacă în prezent fotbaliștii autohtoni.

Samarkand. Uzbekistan. Radu Rogak - "Dinamo" Samarkand

Radu Rogak

Fostul jucător al echipei Bălți „Zarea" Radu Rogak locuiește acum în orașul care este monument istoric veritabil. Samarkandul este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, fiind fondat în anul 742 î.Hr. Radu joacă pentru echipa locală „Dinamo".

În oraș locuiesc aproximativ 520.000 de persoane, Samarkandul fiind comparabil cu Chișinăul, în ce privește numărul populației. De altfel, acesta este al doilea după numărul de locuitori oraș din Uzbekistan.

Stadionul „Dinamo" – stadionul cu destinații multiple din orașul Samarkand. Este prevăzut pentru 13800 de spectatori.

Pentru claritate: Chișinău - Samarkand - 3849 km

Mozîri. BELARUS. Igor Costrov - FC "Slavia-Mozîri", Mozîri

Igor Costrov

Mozîri este un oraș mic raional, situat la aproximativ 220 km sud-est de Minsk. Aici joacă fotbal și își petrece viața mijlocașul moldovean, Igor Costrov, care reprezintă acum FC „Slavia-Mozîri".

Pe teritoriul localității se află cel mai mare port din Belarus - Phowa, pe rîul Pripiat. Suprafața or. Mozîri este de 4418 de hectare. Populația - 112 003 de persoane. E aproximativ tot atît de mare ca orașul Bălți. Mozîri este unul dintre cele mai vechi orașe din Belarus. În sursele scrise a fost menționat pentru prima dată în anul 1155, iar acesta este Parcul „Pobeda" (Victoriei).

Stadionul „Iunosti" din or. Mozîri. Capacitate maximă— 5133 locuri

Chișinău - Mozîri - 715 km. Samarkandul e mai departe.

Taldîkorgan. Kazahstan. Ștefan Burghiu "Jetîsu"

Ștefan Burghiu

În acest oraș tihnit situat la Sud-estul Kazahstanului, de curînd își petrece viața fotbalistică fostul apărător al Moldovei Ștefan Burghiu. Despre faptul cum de a ajuns să joace în divizia a doua a campionatului Kazahstanului, în aceeași echipă, „Jetîsu", în care joacă un alt moldovean Oleg Hromțov, e puțin probabil să aflăm, dar e cert faptul că Taldîkorgan este o destinație destul de îndepărtată și foarte exotică!

În oraș locuiesc aproximativ 130 de mii de locuitori, aproximativ ca și în or. Bălți

Cinematograful local și „fosta URSS" - găsiți 10 diferențe!

Stadionul localității. Acesta a fost construit în anul 1982. Capacitatea - 5850 de locuri

Clima este continentală. Iernile sînt reci cu vînturi puternice și geruri. Verile sînt caniculare și secetoase. Umiditatea e scăzută, iar presiunea atmosferică joasă.

Apropo, Chișinău - Taldîkorgan = 5093 km. Pînă în Nordul Africii e mai aproape ...

Poti. Georgia. Ștepan Sicaci „Kolkheti", Poti

Ștepan Sicaci

Poti - oraș și port în Vestul Georgiei, pe malul Mării Negre. Prima atestare documentară - secolul V înaintea erei noastre. Populația - 41.500

În timpul primei Revoluții din Rusia, Poti a devenit arenă a grevelor și baricadelor muncitorilor, în decembrie 1905. Iar aceasta e Catedrala.

Clima: or. Poti este situat în zona subtropicală umedă. Cea mai călduroasă este luna august - media zilnică maximă - 26,2 grade Celsius. Cea mai rece - ianuarie (media zilnică maximă atingînd 6,2 grade Celsius). Piața Centrală a or. Poti.

Stadionul „Fasizi" – cu aproximativ 6.000 de locuri

Chișinău - Poti - 1463 km, dar nu se știe din ce motive harta ne indică și traseul maritim.

Tychy. POLONIA. Eugen Zasavițschi "Tychy"

Eugen Zasavițchi. Joacă în a doua divizie ca rating și forță din Polonia.

Tychy - oraș în Voievodatul Silezia. Situat la 20 de kilometri sud de Katowice - capitala provinciei. Populația - 128 de mii de locuitori.

În oraș este situată una dintre cele mai vechi din Polonia, fabrici de bere, fondată în secolul al XVIII-lea (marca Tyskie)...

... precum și una dintre cele mai mari Fabrici de Automobile FIAT Group.

Stadionul "Meyski". A fost construit în anul 2015, fiind prevăzut pentru 15 150 de locuri. Costul acestuia fiind estimat la 30 de milioane de euro. Cît de frumos ar fi fost să aibă și Chișinăul o asemenea bijuterie ...

Chișinău - Tychy - 1011 km

Sursa: soccer.md

Cuvinte cheie:

fotbal , sport , oraș

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.