12 decembrie 2016, 10:25 Sport views 26285
Alexandru Gaţcan - cel mai bun fotbalist al anului
12 decembrie 2016, 10:25 Sport views 26285

Alexandru Gaţcan - cel mai bun fotbalist al anului

Mijlocaşul echipei naţionale şi al formaţiei ruse FC Rostov, Alexandru Gaţcan (32 de ani), a fost desemnat ieri, la tradiţionala „Gală a fotbalului", al doilea an consecutiv cel mai bun jucător al anului.

Laureatul nu a fost prezent la festivitatea desfășurată, însă a transmis un mesaj de mulțumire. "Mulțumesc de apreciere. Voi depune eforturi pentru ca echipa națională să obțină rezultate bune", a spus fotbalistul. Trofeul a fost înmînat fratelui său.

Cei mai buni jucători pe posturi, aleși de experți, sînt următorii: Radu Mîțu (portar, Milsami Orhei), Veaceslav Posmac (fundaș, Dacia Chișinău), Gheorghe Andronic (mijlocaș, Milsami), Igor Bugaiov (atacant, Zaria), Daniel Subotic (golgheter, Sheriff Tiraspol).

Trofeul "Fair play" a fost acordat echipei Dacia. Cel mai bun jucător de futsal a fost numit Andrian Lașcu, membru al echipei naţionale. Cel mai bun jucător de fotbal pe plajă – Andrei Negară. Trofeul "Cea mai bună jucătoare" a fost înmînat Anei Zatușevscaia. Cel mai bun antrenor a devenit Andrian Sosnovschi (Milsami Orhei). "Acesta este primul meu trofeu individual în carieră. Sper să nu fie ultimul", a declarat tehnicianul. Trofeul „Nicolae Simatoc" i-a fost oferit lui Igor Dobrovolschi. Cel mai bun arbitru a fost desemnat Alexandru Tean.

Alexandru Gaţcan a disputat 54 de meciuri pentru selecţionata Moldovei şi a marcat patru goluri. La FC Rostov este căpitan, iar echipa a avut o evoluție bună în Liga Campionilor. El a mai fost desemnat cel mai bun fotbalist moldovean și în 2013.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , fotbal , 2016

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
3285 locuitori

Măcăreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frăsineşti și Măcăreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3285 de oameni. Satul Măcărești a fost menționat documentar în anul 1497.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.