25 mai 2016, 11:15 Sport views 6151
Festivalul Internațional
25 mai 2016, 11:15 Sport views 6151

Festivalul Internațional "Taur de Aur" se desfăşoară în Moldova

Pentru ei nu există limite. Peste 150 de persoane cu nevoi speciale din România, Franța, Rusia, Ucraina, Belarus și Moldova participă, în aceste zile, la Festivalul Internațional "Taur de Aur", aflat la a patra ediţie. Aceştia se întrec la probe sportive care le scot în evidenţă abilităţile, forţa, dar şi dorinţa de a învinge.

Participanții care ne reprezintă țara, cât și oaspeții, susțin că acest festival îi unește și le oferă șansa de a-și pune în valoare abilitățile.

"Sînt prima dată la acest festival și mă simt onorat că am fost invitat. M-am pregătit pentru tenis de masă, darț", a menţionat un oaspete din România, Florin Diaconiţa.

"Participăm deja al doilea an. Aici avem parte de emoții pozitive și luăm cu noi doar amintiri plăcute, cu atît mai mult că facem cunoștință unii cu alții", a spus un oaspete din Rusia, Mihail Cetvertakov.

"Pentru mine arm wrestlingul este super. Sunt fan și la ridicarea greutăților la ștangă", a specificat participantul din orașul Bălți, Andrei Casai.

Organizatorii le-au pregătit participanţilor zeci de premii şi medalii.

"Avem 51 de cupe și 51 de medalii pentru participanți. Fiecare se va alege cu o diplomă, dar avem şi surprize pentru cei mai buni. Acest festival îl organizez în memoria soțului meu, care era cu dizabilități", a declarat organizatoarea, Diana Carabadjac.

La rândul lor, şi unii concurenţi au venit cu daruri simbolice pentru organizatori.

"Am pregătit un astfel de cadou organizatorilor pentru ca să le poarte noroc și ca să avem parte în fiecare an de un festival deosebit", a menţionat oaspetele din Ucraina, Elizaveta Otlevana.

Organizarea evenimentului a costat 160 de mii de lei, iar mai mult de jumătate din sumă a fost oferită de Ministerul Tineretului și Sportului. Restul a fost asigurat din donaţii.

"Prin acest festival vrem să spunem că sportul ne unește pe toți, indiferent de vîrstă, de posibilități, de necesitățile fizice și de gen", a menţionat viceministrul Tineretului și Sportului, Ivan Florian.

Festivalul se va încheia în data de 25 mai.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
904 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unteni, Horeşti și Lucăceni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 904 oameni. Satul Horeşti a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.