11 aprilie 2016, 12:00 Sport views 7068
Stanislav Reniţă a cucerit centura de campion mondial la K.O.K. (Foto, Video)
11 aprilie 2016, 12:00 Sport views 7068

Stanislav Reniţă a cucerit centura de campion mondial la K.O.K. (Foto, Video)

Luptătorul K-1 din Moldova Stanislav Reniţă a câştigat centura de campion mondial în categoria 65 de kilograme. Acesta l-a învins pe un sportiv din Lituania în cadrul Galei K.O.K. După înfrângerea suferită, adversarul lui Reniţă a declarat că nu este de acord cu decizia arbitrilor.

La Gala de la Chişinău, luptătorul K-1 l-a învins la puncte pe Martynas Danius din Lituania.

"Am fost motivat pentru că doi prieteni de la clubul meu au pierdut şi am fost motivat să înving în această luptă cu orice scop. Am fost motivat să înving ca să fac cadou mamicii mele, care este un talisman", a spus Reniţă.

"Partida a fost una faină. Consider că eu am câştigat. Poate el s-a impus în una sau în două runde. În rest eu m-am simţit bine şi am dominat", a Danius.

Luptătorul MMA din Moldova, Vlad Popovschi, a pierdut în faţa lituanianului Mindaugas Verzbickas. Acesta a fost un duel pentru centura de campion mondial bushido în categoria de până la 77 de kilograme.

Un alt sportiv moldovean, Aurel Ignat, s-a calificat în semifinalele piramidei în categoria de până la 85 de kilograme. Luptătorul K-1, în vârstă de 20 de ani, l-a făcut knockout pe neamţul Kevin Brenda.

"Până acum am avut trei lupte la profesionişti şi toate s-au terminat în prima rundă. Acum a ieşit mai greu, dar până la urmă am câştigat", a spus Ignat.

Tot prin knockout a obţinut victoria şi ucraineanul Igor Lypin. Ucraineanul l-a învins pe Vittorio Iermano din Italia.

"Am avut un alt obiectiv pentru această luptă. Nu am vrut să-l trimit în knockout cu orice preţ, ci să demonstrez tehnica, însă s-a întâmplat aşa cum s-a întâmplat", a spus Lyapin.

Alături de Ignat şi Lypin, în semfinalele piramidei în categoria de 85 de kilograme au ajuns românul Alexandru Daniel şi polonezul Stanislaw Zaniewski. Cei patru luptători se vor bate la următoarea Gala K.O.K. de la Chişinău, care va avea loc în luna octombrie.

"Întreg turneul a fost unul foarte impresionant chiar pentru mine. M-am aşteptat la aşa lupte, noi le-am pregătit, dar am avut multe surprize, dar numai aşa vom creşte", a afirmat Dorin Damir, preşedintele Asociaţiei FEA.

"Sunt surprins plăcut. Nu m-am aşteptat ca organizarea să fie atât de bună. Eu m-am luptat peste tot în lume, iar gala se ridică la nivelul celor mai mari gale din lume şi organizarea e perfectă", a spus oaspetele de onoare Benjamin Adegbuyi.

Evenimentul a fost organizat de Asociaţia FEA.

Sursa: ru.publika.md

Cuvinte cheie:

Campionat , lupta , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1503
Populația:
2885 locuitori

Roşu este un sat şi comună din raionul Cahul. Roşu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2885 de oameni. Satul Roșu a fost menționat documentar în anul 1503.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.