09 aprilie 2016, 15:15 Sport views 8974
Boxerii moldoveni au plecat după calificare la Olimpiadă (FOTO, VIDEO)
09 aprilie 2016, 15:15 Sport views 8974

Boxerii moldoveni au plecat după calificare la Olimpiadă (FOTO, VIDEO)

Lotul național de box al Moldovei a plecat la turneul din Turcia, unde va încerca să obțină calificarea la Jocurile Olimpice.

Președintele Federației de Box din Moldova, Vasili Chirtoca, a menționat că selecționata noastră s-a pregătit destul de bine pentru turneul de calificare la Olimpiadă, exprimîndu-și convingerea că boxerii noștri sînt capabili să obțină cel puțin o cotă olimpică, informează NOI.md.

La turneul din Samsun (Turcia), care se va desfășura în perioada 9-17 aprilie, vor pleca 10 boxeri, inclusiv reprezentantă a sexului frumos. Echipa nu va putea miza pe Victor Ialîmov (categoria semigrea) care este accidentat. Stafful naționalei speră că Ialîmov se va recupera pînă la turneul de calificare din Azerbaidjan, planificat pentru luna iunie.

Vasili Chirtoca a menționat că boxerii moldoveni încă nu au reușit să obțină nicio cotă olimpică. „Și asta în pofida faptului că avem o echipă destul de puternică și bine pregătită. Avem de înfruntat și deciziile subiective ale arbitrilor, și tragerea la sorți, cînd dăm peste cei mai puternici și le cedăm în lupte egale. Cu părere de rău, unul din cei mai puternici boxeri a fost accidentat la Campionatul Europei din Bulgaria", a menționat președintele Federației de Box.

„Sperăm să întrerupem șirul eșecurilor și să obținem la turneul din Turcia cel puțin o calificare. Va fi complicat să obțină cote olimpice toți cei cinci boxeri, care au cele mai mari șanse să ajungă la Olimpiadă, dar noi sperăm la rezultate bune", a mai spus Chirtoca.

Potrivit antrenorului principal al naționalei Moldovei de box, Petru Caduc, cele mai mari speranțe sînt puse în patru sportivi. „Tradițional, mizăm pe o evoluție bună a lui Vasile Belous, Veaceslav Gojan, Dumitru Galagoț și Alexandru Rîșcan. Va fi complicat, dar cred că ne-am pregătit bine pentru a miza pe o cotă olimpică. La turneul din Azerbaidjan va fi mai ușor, pentru că acolo va fi suficient să ajungem în primii cinci", a menționat antrenorul.

Boxerii moldoveni au fost prezenți la toate Jocurile Olimpice, începînd cu anul 1996. La Jocurile Olimpice din Sydney (anul 2000) Vitalie Grușac a obținut medalia de bronz, iar la Olimpiada din Beijing (2008) același succes l-a repurtat Veaceslav Gojan.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sport , Brazilia , Jocurile Olimpice , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.