08 aprilie 2016, 16:30 Sport views 7283
Cuplul de dansatori din Moldova a obținut titlul de „sportivii lunii” (Video)
08 aprilie 2016, 16:30 Sport views 7283

Cuplul de dansatori din Moldova a obținut titlul de „sportivii lunii” (Video)

În baza rezultatelor obținute pe parcursul lunii martie, Asociația Internațională Jocurilor Mondiale (IWGA) a oferit titlul de „sportivii lunii", campionilor mondiali Gabriele Goffredo și Anna Matus (Moldova).

Anume în această lună, dansatorii au câștigat pentru prima dată WDSG Grand Slam în programul latino-american, care a avut loc la Helsinki. Potrivit Federației de dans din Moldova, competiția din Helsinki a fost una din rundele de calificare înaintea Jocurilor Mondiale 2017 din Polonia.

Remarcăm faptul că anume aceasta pereche, formată din Gabriele și Anna, au cîștigat și Jocurile Mondiale din 2013.

Dansatorii participă împreună de cinci ani, câștigând în cariera lor mai mult de 50 de competiții oficiale, dar începînd cu anul 2013 s-au clasat mereu pe primele trei locuri la toate competițiile.

„Sunt mândru de faptul că ați fost aleși în calitate de „sportivii lunii", a lunii martie. Realizările voastre pe parcursul a celor cinci ani în care voi dansați împreună, este doar o parte al acestui titlu. Am avut norocul să vă admir dansul la competiția Grand Slam din Helsinki, și vreau să va comunic că m-ați frapat.", a vorbit președintele WDSF Lukas Hinder, în timpul discursul.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , sport , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
915 locuitori

Băxani este un sat şi comună din raionul Soroca. Băxani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 17 km de oraşul Soroca și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Băxani a fost menționat documentar în anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.