01 aprilie 2016, 16:30 Sport views 5839
La Europenele de haltere vor participa 4 sportivi moldoveni
01 aprilie 2016, 16:30 Sport views 5839

La Europenele de haltere vor participa 4 sportivi moldoveni

La Campionatul European din anul curent vor participa patru halterofili moldoveni, a anunțat ieri într-o conferință de presă antrenorul lotului național Gheorghe Guțu.

"Este vorba despre frații Iurie și Alexandru Dudoglo, Alexandru Șpac și Natalia Prișcepa. Cred că vom evolua cu succes, demonstrînd că halterele merită o atenție mai mare pe viitor", a spus tehnicianul.

"Nu contează locul pe care mă voi clasa, ci rezultatul final înregistrat, suma la cele două exerciții din cadrul concursului. Dacă ea va fi la nivel internațional, este posibil să mi se ofere biletul de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august)", a subliniat Natalia Prișcepa.

Cea mai bună halterofilă moldoveană Cristina Iovu se antrenează actualmente în România și va reprezenta această țară la Campionatul European. "Am verificat toate documentele ei. Totul este în ordine și are dreptul să concureze pentru România", a declarat în mass-media președintele federației de profil din această țară, Nicu Vlad.

Halterofilii moldoveni au obținut cinci bilete olimpice de acreditare. Deoarece asupra unora dintre ei planează suspiciuni de dopaj din partea Federației Internaționale, numele celor care vor pleca la Olimpiadă va fi făcut public mai tîrziu.

Campionatul European se va desfășura pe 10-16 aprilie în localitatea norvegiană Forde.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

haltere , sport , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.