25 martie 2016, 09:45 Sport views 4928
Dan Olaru, cel mai bun arcaș printre juniori din R. Moldova
25 martie 2016, 09:45 Sport views 4928

Dan Olaru, cel mai bun arcaș printre juniori din R. Moldova

Promovează Republica Moldova datorită sportului pe care îl practică și pentru care nutrește o pasiune deosebită. Este vorba despre Dan Olaru, cel mai bun arcaș printre juniori.

Acum câteva săptămâni, Dan a luat titlul de vicecampion mondial la tir cu arcul și, în curând, urmează să participe la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

La cei 19 ani ai săi a reușit să primească titlul de cel mai bun arcaș printre juniori din Republica Moldova, iar această realizare a obținut-o datorită efortului pe care l-a depus.

„Totul a început când la vârsta de 11 ani am mers pentru prima dată la poligon. De atunci, am transformat pasiunea într-un sport de performanță. Am înțeles că tot efortul pe care l-am depus a dat roade. Muncesc foarte mult. Antrenamentele durează 4-5 ore zilnice", a relatat tânărul la emisiunea „O seară perfectă".

Dan Olaru a reprezentat țara la Jocurile Olimpice de vară din 2012, participând la proba de individual masculin, atunci tânărul l-a învins pe arcașul american, Jake Kaminschi, și pe britanicul în vârstă de 38 de ani, Terry Simon, stabilind un record național cu 654 de puncte.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

sport , juniori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Dişcova este un sat din cadrul comunei Puţintei, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1002 oameni. Satul Dișcova a fost menționat documentar în anul 1582.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.