21 martie 2016, 14:30 Sport views 8623
Boxerul Vasile Belous a cîștigat turneul internațional de la Krivoi Rog
21 martie 2016, 14:30 Sport views 8623

Boxerul Vasile Belous a cîștigat turneul internațional de la Krivoi Rog

Boxerul moldovean Vasile Belous (69 kg) a devenit cîștigător al turneului internațional de la Krivoi Rog (Ucraina).

Pe locurile doi s-au clasat Veaceslav Gojan (56 kg) și Dumitru Galogoț (64 kg), iar Alexandru Rîșcan (52 kg) și Alexei Zavatin au ocupat locurile trei.

Solicitat de MOLDPRES să comenteze rezultatele obținute, antrenorul lotului național Petru Caduc a declarat că, în fond, este satisfăcut de evoluțiile lor. "Conform planului inițial de lucru trebuia să fac un cantonament în perioada respectivă la Hennef (Germania), dar din lipsă de resurse financiare am acceptat invitația de a participa la acest turneu. Sînt satisfăcut, în special, de evoluțiile lui Vasile Belous, Veaceslav Gojan și Dumitru Galogoț. Pe ei mizez, în special, la turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august, Brazilia). Obiectivul trasat este ca măcar unul dintre ei să obțină dreptul de a participa la Olimpiadă", a spus tehnicianul.

Turneele de calificare se vor desfășura pe 7-17 aprilie la Samsun (Turcia) și Baku (Azerbaidjan, 7-19 iunie).

Boxerii moldoveni au participat la toate edițiile Jocurilor Olimpice cu începere din 1996. Doi dintre ei, Vitalie Grușac (69 kg) și Veaceslav Gojan, au devenit medaliați cu bronz la Sydney (2000) și Beijing (2008).

La turneul de la Krivoi Rog au participat loturile naționale ale Ucrainei, Lituaniei, Georgiei și Republicii Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

box , turneu , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
553 locuitori

Măcăreuca este un sat din cadrul comunei Cotova, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 553 de oameni. Satul Măcăreuca a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.