14 martie 2016, 16:22 Sport views 7503
Serghei Zhigalko a cîștigat memorialul de șah ”V. Cebanenco”
14 martie 2016, 16:22 Sport views 7503

Serghei Zhigalko a cîștigat memorialul de șah ”V. Cebanenco”

Marele maestru internațional Serghei Zhigalko din Belarus a cîștigat astăzi la Clubul republican de șah și joc de dame memorialul de șah rapid "V. Cebanenco".

Asta după ce liderul turneului pe parcursul a opt runde, marele maestru internațional Viorel Iordăchescu, a cedat în ultima rundă în partida disputată cu Evgheny Romanov (Rusia), iar Serghei Zhigalko l-a învins pe Yuri Vovk (Ucraina). Cîștigătorul competiției a acumulat 7 puncte, iar Viorel Iordăchescu s-a clasat pe locul doi cu 6,5 puncte acumulate. 6,5 puncte au mai adunat, în ordinea locurilor clasate, conform coeficienților suplimentari de departajare, Olexandr Bortnyk și Vitaly Bernardsky, ambii din Ucraina.

Cel mai bun șahist moldovean în ultimii ani, Viorel Bologan, a totalizat 5 puncte și s-a situat pe locul 16.

Serghei Zhigalko a fost, conform ELO-ului său egal cu 2748 puncte, favoritul competiției. El a fost remunerat cu 26.000 de lei pentru victoria repurtată. Viorel Iordăchescu a luat startul la capitolul ELO de pe poziția a patra cu 2610 puncte. Viorel Bologan ocupa în acest top locul șase (2933 puncte).

Turneul A a reunit 15 mari maeștri internaționali din Belarus, Ucraina, România, Israel și Rusia. Turneul B, rezervat juniorilor, desfășurat în paralel între echipe școlare, a fost cîștigat de selecționata Liceului Teoretic "Pas cu pas". Memorialul s-a desfășurat a treia oară. Veaceslav Cebanenco a fost cel mai mare teoretician în șahul moldovenesc, elaborînd diferite scheme tactice și strategice de joc, care au fost și sînt aplicate în prezent inclusiv pe arena internațională.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

șah , turneu , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.