27 februarie 2016, 13:25 Sport views 7577
La Stăuceni s-a desfășurat un turneul republican la lupte libere printre tineri (Foto)
27 februarie 2016, 13:25 Sport views 7577

La Stăuceni s-a desfășurat un turneul republican la lupte libere printre tineri (Foto)

Tineri sportivi din 22 de localități ale Moldovei s-au reunit sâmbătă, 20 februarie, la Stăuceni în cadrul turneului republican la lupte libere "Memorialul Zaharia Cotruţă". Spaţioasa sală sportivă a Colegiului Naţional de Viticultură şi Vinificaţie a devenit neîncăpătoare pentru sportivi și părinți, tinerii performeri dorind să se afirme într-o probă cu frumoase tradiții în Republica Moldova.

La festivitatea de inaurugare viitorii campioni au fost felicitați de către Alexei Cotruţă, feciorul organizatorului sportiv Zaharia Cotruță, rugbist cu renume, care a mulțumit membrilor comitetului de organizare a turneului pentru eforturile depuse.

Echipa din localitate a fost pregatită de catre experimentatul Iacob Chihai, antrenor la Școala sportivă pentru copii și tineret din localitate. Discipolii centrului de pregătire a rezervelor olimpice din Stăuceni au cucerit în sezonul precedent trei medalii la campionatele europene printre cadeți și juniori. Prezenţi la actualul turneu, doi dintre ei și-au confirmat potențialul de luptă.

Toma Vascan, medaliat cu bronz la europenele printre cadeţi, s-a impus cu brio la categoria 66 de kilograme. Un alt discipol al antrenorului Iacob Chihai și anume Igor Chichioi a fost declarat campion la categoria 55 de kilograme. În total opt luptători din Stăuceni au urcat pe podiumul de premiere la ediția a VIII-a a turneului de lupte libere "Memorialul Zaharia Cotruţă".

Primarul de Stăuceni Valentin Sîtnic a remarcat faptul, că Primăria a susținut și va susține activitatea tinerilor sportivi. "Noi am luat Școala cu 3 ani în urmă într-o stare dezastruoasă. Pentru reparația Scolii sportive în anul trecut au fost alocate 2 milioane 600 mii lei, iar pentru anul curent au fost planificate 1 milion 600 mii lei pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii. La 16 ianuarie am conectat Școala sportivă la rețeaua de energie termică. În scoală e cald și bine pentru copii", a specificat primarul de Stăuceni.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

turneu , lupte libere , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
0 locuitori

Crasnaia Besarabia este un sat din cadrul comunei Colosova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 87 km de Chișinău. Satul Crasnaia Besarabia este în prezent o localitate depopulată. Satul Crasnaia Besarabia a fost înființat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.