13 ianuarie 2016, 16:23 Sport views 4551
A fost aprobat programul competițional al Olimpiadei
13 ianuarie 2016, 16:23 Sport views 4551

A fost aprobat programul competițional al Olimpiadei

Executivul Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) a aprobat ieri programul competițional al tradiționalei Olimpiade anuale.

Președintele APSM, Eduard Ciobanu a declarat la conferința de presă de la finele ședinței că în orarul competiției a intervenit o singură modificare. "Cronicarii sportivi se vor întrece, ca și în anii precedenți, la 12 discipline. Ținînd cont de doleanțele unora dintre ei, proba de natație se va desfășura pe distanța de 25 de metri, stil liber, și nu pe 50 de metri. Am simplificat-o în scopul de a atrage în piscină mai mulți concurenți de diferite vîrste. Totodată intenționăm să desfășurăm suplimentar un concurs la mini-golf. În cazul în care vor evolua minimum 10 concurenți, este posibil să includem anul viitor în calendarul întrecerilor și această probă", a spus oficialul.

La sfîrșitul ședinței a avut loc un concurs la joc de dame. Premianți au devenit, în ordine, Eduard Ciobanu, Ion Robu (AIS MOLDPRES), Iurie Opincă (Vocea Basarabiei).

La ediția din 2015 au fost desfășurate turnee la bowling, biliard, tenis, tenis de masă, badminton, fotbal (executarea penaltiurilor), natație, baschet (aruncare la coş), şah, joc de dame, nataţie, tir.

Cele mai multe locuri premiante (4) le-a obținut reporterul Ion Robu. El s-a remarcat la concursurile de joc de dame, baschet, natație și tenis de masă. Cîte 3 locuri premiante au cucerit Arcadie Munteanu (PRO TV), Leonid Busuioc (șef de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport), Dumitru Plămădeală (site-ul sport-express.hd.ru).

Actuala ediție a Olimpiadei este a 16-ea. Anul curent ea va demara la 31 ianuarie cu proba bowling. Bilanţurile Olimpiadei sînt făcute tradițional pe 2 iulie, de Ziua internațională a jurnalistului sportiv. Ea a fost aleasă în 1995 de către Asociaţia Internaţională a Presei Sportive (AIPS) pentru a celebra anual crearea, la 2 iulie 1924, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, a AIPS, din care fac parte în prezent peste 150 de țări.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , olimpiada , program

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.