17 februarie 2015, 14:47 Sport views 7240
Tinerii din Moldova s-au întrecut în cadrul Campionatului „Voievod Regions Cup-2015”
17 februarie 2015, 14:47 Sport views 7240

Tinerii din Moldova s-au întrecut în cadrul Campionatului „Voievod Regions Cup-2015”

Federația Voievod a organizat în orașul Căușeni Cupa Regiunilor la Lupta Națională „Voievod" în memoria celor căzuți în războiul din Afganistan. La eveniment au participat circa 80 de sportivi din mun. Chișinău, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Anenii-Noi, Strășeni, Hîncești.

Au deschis Cupa Regiunii: președintele veteranilor Cucerovschi Veaceslav,vice-președintele Sîrbu Iurie, primarul or. Căușeni Veaceslav Negai, directorul şcolii sportive Covalenco Grigorie. Delegația Federației „Voievod" a participat la depunerea de flori la Monumentul Eroii Neamului Moldovenesc. Lista membrilor de onoare ai Federației de Luptă Națională „Voievod" este completată cu numele eroilor acelui război cumplit, și anume: Scripnic Serghei ‒ prezentator TV-21, Ciubotaru Mihail ‒ antrenor la „Voievod" și alții.

„Am lansat proiectul Luptelor Regionale „Voievod", în cadrul căruia ne-am gîndit să creăm intrigă între echipa-gazdă şi raioane", a declarat pentru NOI.md preşedintele Federaţiei de Luptă Naţională "Voievod", Nicolae Pascaru.

De menţionat faptul că la operaţiunile militare, desfăşurate pe teritoriul Afganistanului, au participat 12.500 de soldaţi şi ofiţeri moldoveni, dintre care circa 700 au fost răniţi, iar 301 au rămas pentru vecie pe cîmpurile de luptă din munţii Afganistanului. Reveniţi la baştină, o parte din veteranii acelui crunt război și-au dedicat cei mai frumoşi ani ai vieţii activităţii în cadrul organelor Afacerilor Interne, demonstrînd un înalt grad de responsabilitate, profesionalism şi atitudine conştiincioasă faţă de obligaţiile de serviciu.

E de remarcat faptul că anume veteranii acestui cumplit şi îngrozitor război, au fost printre primii care au ripostat atacurilor separatiștilor din stînga Nistrului, iar 44 de participanți ai războiului din Afganistan şi-au jertfit viaţa pentru suveranitatea şi integritatea Republicii Moldova.

Cuvinte cheie:

sport , moldovenii , Campionat , Voievod

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
890 locuitori

Paşcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Paşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 890 de oameni. Satul Paşcani a fost menționat documentar în anul 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.