16 septembrie 2014, 12:19 Sport views 8469
Veaceslav Gojan a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean în luna august
Foto: gardianul.md
16 septembrie 2014, 12:19 Sport views 8469

Veaceslav Gojan a fost desemnat cel mai bun sportiv moldovean în luna august

Boxerul Vaceslav Gojan (56 kg) a fost desemnat luni de ziariştii sportivi din ţară cel mai bun sportiv moldovean în luna august, relatează MOLDPRES.

Conform rezultatelor sondajului efectuat de site-ul sports.md el a acumulat cel mai mare număr de puncte - 113,5. Veaceslav Gojan a fost clasat pe primul loc graţie medaliei de aur cucerită la Campionatul Uniunii Europene, desfăşurat la Sofia (Bulgaria).

Locul doi în top i-a revenit canotorului Serhyi Tarnovskyi, care a cucerit distincţia de aur la ediţia a doua a Jocurilor Olimpice de tineret, proba canoe, 500 metri. El a totalizat 113 puncte. Poziţia a treia i-a revenit tenismanului Radu Albot, care s-a calificat în premieră în istoria sportului moldovenesc pe tabloul principal al turneului de Grand Slam US Open de la New York (SUA). El a acumulat 111 puncte.

În lunile precedente cel mai bun sportiv moldovean a devenit tenismanul Radu Albot (ianuarie - februarie), Constantin Ţuţu (kickboxing, martie), Victor Ciobanu (lupte greco-romane, aprilie), Stepan Dimitrov (taekwon-do, mai), Serhyi Tarnovskyi (canotaj, iunie), Andrian Mardare (suliţă, atletism).

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

box , sport , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.