12 iulie 2014, 12:33 Caleidoscop views 13363
12 iulie 2014, 12:33 Caleidoscop views 13363

Peste 40 de ani pe Pămînt se va instala foamea


 Foto: gandeste.org

Experții prezic că rezervele de alimente de pe planetă se vor epuiza pînă în 2050. Se estimează că în acel moment numătul populației va crește cu 2,5 miliarde de oameni, alcătuind  9,6 miliarde. Iar cantitatea de alimente, din contra, se va reduce în mod semnificativ la rata actuală a consumului de hrană.

Una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a foametei ar fi înlocuirea pădurilor cu terenuri însămînțate cu cereale. Dar, remarcă  experții, în legătură cu încălzirea globală, tăierea copacilor ar majora cantitatea emisiilor de gaze cu efect de seră în atmosferă.

Totodată probabilitatea de a evita criza alimentară globală este aproape redusă la zero, deoarece necesită dublarea producției de cereale. Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au estimat că 40 de ani nu vor fi suficienți pentru aceasta.

Analiștii au ajuns la concluzia că, pentru a preveni foametea globală trebuie soluționate cinci probleme: să se renunțe la producția de biocombustibil, să crească productivitatea agriculturii, acolo unde este posibil să fie ameliorate îngrășămintele, să fie redusă cantitatea de carne din alimentația oamenilor și să se reducă cantitatea de deșeuri alimentare în întreaga lume. Primele riscă să resimtă lipsa resurselor de hrană la mijlocul secolului XXI China și India.

 Sursa: hvylya.org

Cuvinte cheie:

viitor , alimentatie , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4165 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Vălcineţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4165 de oameni. Satul Vălcineț a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.