18 octombrie 2023, 16:45 Caleidoscop views 1281
Aspectul exterior al primului minivan Volvo este dezvăluit complet înainte de premieră
18 octombrie 2023, 16:45 Caleidoscop views 1281

Aspectul exterior al primului minivan Volvo este dezvăluit complet înainte de premieră

Prezentarea va avea loc abia pe 12 noiembrie, dar intriga a dispărut deja


Chinezii au dat peste cap premiera primului minivan Volvo: fotografii. Ministerul Industriei și Comerțului din Republica Populară Chineză a împărtășit fotografii necamuflate ale monovolumului EM90. Noutatea celor de la Volvo s-a dovedit a fi o mașină electrică reproiectată Zeekr 009: ampatamentul și lățimea minivanurilor sînt aceleași, lungimea modelului sub marca suedeză este mai scurtă cu trei milimetri, iar înălțimea este mai mare cu 11 milimetri. Diferența de aspect se realizează prin schimbarea opticii și a accesoriilor.

Punctele tehnice comune ale Volvo EM90 și Zeekr 009 nu sînt o surpriză, deoarece ambele companii aparțin holdingului Geely. Minivanul sub marca suedeză s-a dovedit a fi foarte apropiat de original: nu numai carcasele sînt identice, ci și ușile și geamurile! Cu toate acestea, în față, EM90 este păstrat într-un stil corporativ al Volvo: există faruri și o bara de protecție originale.

Nici în ceea ce privește garnitura nu sînt revelații: se știe că, la începutul vînzărilor, Volvo va oferi o versiune cu șase locuri cu două motoare electrice cu o putere maximă de 544 de cai putere. Nu există date despre bateria de tracțiune, dar ne putem aștepta la baterii CATL cu o capacitate de 116 sau 140 de kilowați-oră și o autonomie de pînă la 820 de kilometri (CLTC). Cu toate acestea, specificațiile nu au fost încă confirmate.

Principala piață de desfacere pentru Volvo EM90 va fi China, unde va fi asamblat acest minivan. Prețul de referință - jumătate de milion de yuani (echivalentul a 69 de mii de dolari), livrările la export ale minivanului sînt sub semnul întrebării.

Cuvinte cheie:

automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
312 locuitori

Tîrzieni este un sat din cadrul comunei Mălăieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 312 oameni. Satul Tîrzieni a fost menționat documentar în anul 1447.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.