08 iulie 2013, 16:38 Caleidoscop views 13498
08 iulie 2013, 16:38 Caleidoscop views 13498

Imagini SPECTACULOASE, filmate pe Marte pe 28 iunie


Foto: jurnalul.ro

Materialul video surprinde cea mai mare dintre cele două luni ale planetei Marte, Phobos. Apariţia astrului a fost înregistrată pe 28 iunie, de roverul Curiosity, robotul trimis de NASA pe Marte.

Imaginile au fost facute publice sub forma unui clip video de 30 de secunde, realizat prin compilarea a 86 de fotografii realizate de Curiosity, într-un interval de aproximativ 30 de minute.

Phobos, care se roteşte în jurul planetei de la vest la est de două ori în cadrul unei zile marţiene, este un satelit cu multe "cocoloaşe", departe de a arăta ca o sferă. Forma neregulată poate fi văzută şi de la suprafaţa planetei, chiar dacă destul de neclar, din cauza prafului din atmosfera lui Marte.

Sursa: jurnalul.ro

Cuvinte cheie:

cosmos , savanti , videoclip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
961 locuitori

Cazangic este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Selişte și Cazangic. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 961 de oameni. Satul Cazangic a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.