20 august 2023, 11:00 Caleidoscop views 1479
O tînără din România și-a numit primul copil în onoarea unui medic moldovean
20 august 2023, 11:00 Caleidoscop views 1479

O tînără din România și-a numit primul copil în onoarea unui medic moldovean

O tînără de 23 de ani, din România, cu dublu transplant de ficat, a adus pe lume primul ei copil. Este prima pacientă cu două operații atît de complicate care dă viață mai departe.

Copilul poartă numele medicului care a salvat-o pe mamă în urmă cu 6 ani, Vlad Brașoveanu.

Medicul este originar din Bălănești, Nisporeni. Acesta a absolvit Universitatea de Medicină din Republica Moldova, ulterior, s-a stabilit cu traiul la București. Astfel, de peste două decenii, medicul munceşte pentru a da o nouă şansă la viaţă pacienţilor cu afecţiuni hepatice grave, anunță tv8.md



Profesorul Vlad Brașoveanu este chirurgul care i-a salvat viața Ancăi la vîrsta de 16 ani, iar singura șansă de supraviețuire era un transplant de ficat.

Prima operație a fost cu ficat donat de mama ei, însă au apărut complicații și a fost nevoie de un alt transplant.

„Era o cursă contracronometru, pentru că ea avea nevoie de un ficățel mic. Din fericire, a apărut un ficat tânăr, micuț, care i s-a potrivit. Acum, Anca își trăiește visul. Este mama unui băiețel pe care l-a născut în urmă cu două săptămâni”, a spus medicul Vlad Brașoveanu.

„Nu m-am gîndit niciodată că la 6 ani distanță viața mea o să arate așa. Acum mă simt împlinită, fericită. Pe băiețel îl cheamă Vlad Andrei Nicola, Vlad a fost inspirație de la eroul nostru, dl. dr. Vlad Brașoveanu”, a menționat tînăra mămică.

Sarcina i-a fost monitorizată cu atenție de medicul ei, care spune că a avut emoții, fiind o pacientă atît de fragilă și încă sub tratament.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , copil , medic , nume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
408 locuitori

Valea lui Vlad este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Sîngerei și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 408 oameni. Satul Valea lui Vlad a fost menționat documentar în 1797.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.