14 martie 2022, 14:00 Caleidoscop views 1845
Jaful Europei ia amploare. Geostrategie
Foto: https://hrdailyadvisor.blr.com/
14 martie 2022, 14:00 Caleidoscop views 1845

Jaful Europei ia amploare. Geostrategie

Situația în confruntarea dintre Rusia și Occident devine din ce în ce mai stabilă și în niciun caz în favoarea Europei.

Statele Unite transferă aproape toată povara problemelor și greutăților asupra celor din urmă. Se crează impresia că Europa este percepută de elita de peste ocean ca un fel de masă amorfă care trebuie presată și amețită cu vorbe, fără a-și îndeplini niciuna dintre promisiuni.

În Europa, situația începe să se deterioreze. Pe de o parte, există un sprijin masiv pentru Ucraina și criza energetică care se desfășoară, pe de altă parte, consilierii financiari dau recomandări de a retrage euro de la bănci, de a cumpăra aur și de a-l ascunde/transporta în Elveția. Controlul organelor de reglementare este în creștere. Modele familiare...

Scopul vizitei lui Gerhard Schroeder la Moscova devine clar - problemele serioase necesită conversația unor oameni influenți care sînt responsabili pentru cuvintele lor. Se pare că este vorba despre acorduri conceptuale cu trasarea liniilor roșii, dincolo de care creșterea ratelor de ambele părți nu va merge și care probleme ar trebui să fie retrase mai întîi, după o pauză. Un aspect important – are Gerhard Schroeder un mandat de la cea mai mare facțiune a lui din Bundestag sau de la întreaga elită germană?

La inițiativa Statelor Unite, Occidentul (inclusiv Europa) a înghețat rezervele de aur și de schimb valutar ale Rusiei. Ca răspuns, Rusia a înghețat fonduri corporative și mai mari în interior, iar în Europa se atestă o ieșire masivă de investiții către SUA. În general, vedem o imagine cunoscută a tuturor crizelor recente - transferul problemelor la periferie, pentru a le atenua în metropolă. Chiar și în Ucraina au înțeles asta, în pauzele de indignare – „am fost lăsați singuri, nimeni nu are nevoie de noi”.

Anterior, SUA „luau” din țările în curs de dezvoltare, acum asta nu merge și/sau nu mai este nimic de luat și au început să ia ultima rezervă de la aliați apropiați/concurenți potențiali - UE. Acest lucru nu va rezolva problemele Statelor Unite și ale lumii, dar va ajuta să cîștige cîteva luni. Dacă nu se vor face pași puternici și riscanți, atunci prăbușirea Europei poate avea loc în următoarele două luni, cu o fugă sălbatică a capitalului. Ca urmare, situația din Statele Unite se va stabiliza temporar pînă în august - octombrie 2022 și este extrem de greu de prezis ce se va întîmpla în continuare.

Dacă nu ar fi alegeri la mijlocul mandatului în SUA în noiembrie 2022, atunci totul ar fi frumos și de încredere, dar americanii de rînd sînt foarte sensibili la prețul combustibilului, care bate recorduri - sarcinile de politică externă în cadrul culturii Americii nu sînt o scuză. Cu o scindare a societății și a elitelor, consensul între partide cu privire la majoritatea problemelor nu este posibil. Probabilitatea unei victorii a republicanilor la alegerile în Congres la jumătatea mandatului este mare, drept urmare Joe Biden ar putea deveni o rață șchioapă...

Se pare că Statele Unite își slăbesc în mod constant aliații-concurenți înainte de a reveni la zero, resetînd sistemul mondial. Însă atunci cînd unii devin mai slabi, alții prind putere...

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , SUA , Europa , confruntare , strategie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
640 locuitori

Morenii Vechi este un sat din cadrul comunei Valea Mare, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 640 de oameni. Satul Morenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.