22 februarie 2013, 15:23 Caleidoscop views 3554
22 februarie 2013, 15:23 Caleidoscop views 3554

Fiecare al treilea apel din lume se realizează prin Skype


Foto: adevarul.ro

Skype a avut în 2012 o creştere record de trafic, de două ori mai mare decît cea a operatorilor. Acum, apelurile efectuate prin Skype reprezintă o treime din tot traficul global.

Anul 2012 nu a fost lipsit de competiţie pe piaţa VoIP, dar Skype a rezistat remarcabil de bine şi a ajuns la o creştere de 44%. Aceasta a venit pe fondul sporirii şi traficului internaţional pe piaţa de telecomunicaţii cu 5% şi a contabilizat, anul trecut, 490 de miliarde de minute, scrie Metro.

Datele provin de la TeleGeography şi indică faptul că toate apelurile realizate prin Skype au reprezentat o treime din traficul total din lume.

Noile date pun o presiune mai mare pe operatorii care simt ameninţarea venită din creşterea aplicaţiilor care oferă servicii de apeluri şi mesagerie instant, cum ar fi WhatsApp, Viber sau Face Time (Apple). Din totalul de minute, Skype a avut 167 de miliarde (sînt incluse şi cele video). Asta reprezintă o creştere de două mare decît a tuturor operatorilor din lume.

„Presiunea pe operatori va continua să crească în următorii ani. În timp ce Skype este cea mai cunoscută aplicaţie pentru apeluri, este totuşi departe de mărimea reţelei de telefonie actuale. [...] Poate cea mai mare ameninţare pentru aceşti operatori o reprezintă Facebook cu recenta funcţie de apel din Messenger“, a declarat Stephan Beckert, analist TeleGeography.

Cuvinte cheie:

lume , internet , Skype

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
596 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.