18 februarie 2013, 09:26 Caleidoscop views 13511
18 februarie 2013, 09:26 Caleidoscop views 13511

Oamenii de știință prezic "era glaciară" începînd cu anul următor


Foto: churry-burry.ro

Vladimir Bașkin și Rauf Galiulin de la Institutul de Probleme fundamentale ale biologiei a Academiei de Științe a Rusiei au prezis  debutul răcirii globale. Cercetătorii ruși au negat posibilitatea de încălzire a climei, relatează "Interfax".

Bașkin și Galiulin au respins influența factorilot antropici asupra climei globale în paginile revistei științifice "Industria gazelor naturale". Oamenii de știință au făcut conexiunea cu ciclul multianual de activitate solară.

Potrivit versiunii prezentate de aceștia, teza încălzirii globale este înaintată în Occident doar pentru a reduce prețul la petrol, cărbune și gazele naturale, exportate de Rusia pe piața mondială, în cazul în care se încălzește - nevoia de combustibili tradiționali se reduce.


Specialiștii remarcă că o ușoară încălzire a climei este un mod natural de a ieși dintr-o "mică era glaciară", înainte de a intra în una nouă.

Oamenii de știinta prezic începutul "micii ere glaciare", în anul următor, iar apogeul acesteia - la mijlocul secolului. Căderea temperaturii va fi lentă, urmată de o creștere a activității.

Bașkin și Galiulin asociază procesele descrise cu o reducere a intensității  radiației solare.

Cuvinte cheie:

stiinta , era glaciara , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
844 locuitori

Semionovca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Semionovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 844 de oameni. Satul Semionovca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.