01 februarie 2015, 10:29 Caleidoscop views 15430
01 februarie 2015, 10:29 Caleidoscop views 15430

Creatură legendară, filmată în premieră

Cercetătorii japonezi au reuşit, în premieră, să filmeze creatura aflată la originea legendei nordice a Krakenului, un monstru marin care ar fi atacat vasele în apele scandinavice. Este vorba despre un calmar gigantic, de aproape opt metri, pe care experţii l-au surprins la 900 de metri adîncime, în apele Pacificului, scrie Daily Mail.

Imaginile extraordinare au fost prezentate în cadrul documentarului "Monster Squid: The Giant is Real", pe Discovery Channel.

În misiunea lor, oamenii de ştiinţă au folosit un submarin.

"A stat acolo circa 18 minute. Era foarte frumos. Am simţit o bucurie imensă. Ştiam că îl vom găsi pentru că am cercetat acele zone. După atîtea încercări eşuate ne putem în sfîrşit relaxa. Am reuşit ceva incredibil!", a declarat cercetătorul Tsunemi Kubodera, care a precizat că animalul a fost găsit la 900 de metri adîncime, la 15 kilometri distanţă de insula Chichi din Oceanul Pacific.

Cuvinte cheie:

monstru , videoclip , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
831 locuitori

Bobuleşti este un sat din cadrul comunei Gura Camencii, raionul Floreşti. Este situat pe malul stîng al rîului Răut, la 5 km de orașul Floreşti şi la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 831 de oameni. Satul Bobulești este atestat documentar în anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.