Arată noutățile începînd cu...

eye 731 Vizualizări

Atenționare de călătorie în Spania: Cod roșu de aer polar


Cetăţenii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit informaţiilor publicate de către autorităţile spaniole, în perioada 12-13 ianuarie, Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot atinge valori de -15 grade C în unele regiuni.

Astfel, Agenţia Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această ţară, astfel:

  • Cod roşu în comunităţile Castilla y Leon şi Castilla la Mancha;
  • Cod portocaliu în comunităţile Madrid, Aragon şi parte din Castilla la Mancha;
  • Cod galben în Insulele Baleare şi Catalonia.

Valul de frig se va extinde pînă pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale: T4 şi T4s. Se recomandă pasagerilor contactarea companiilor aeriene pentru verificarea stadiului zborului.

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulîndu-se cu dificultate. Direcţia Generală de Trafic a lansat o hartă interactivă unde poate fi verificată starea drumurilor în timp real.

Cuvinte cheie:

Spania , vremea

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucoara

Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
1203 locuitori

Cucoara este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucoara și Chircani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Cucoara a fost menționat documentar în anul 1856.

Citeşte mai departe