13 decembrie 2012, 15:08 Caleidoscop views 5007
13 decembrie 2012, 15:08 Caleidoscop views 5007

Noul tău șef poate fi un calculator

Oamenii de știință au dezvoltat primul sistem complet automatizat de alocare a responsabilităților în rîndul personalului - Automan, scrie New Scientist.

Automan a fost creat pentru a repartiza responsabilitatea prin intermediul platformelor pentru "crowdsourcing", cum ar fi Amazon Mechanical Turk, a conduce angajații, a accepta sau a respinge munca lor și să facă plățile. "Șefii sînt înlocuiți cu calculatoare", - a declarat Daniel Beroui, specialist de la Universitatea din Massachusetts, care a dezvoltat proiectul, împreună cu colegii săi. Elaborarea a fost prezentată la conferința OOPSLA în Tucson (SUA) luna trecută, a declarat Douglas Hiven.

"Oamenilor le rămîne parte creativă, interesantă a lucrului", a declarat Beroui, iar calculatorul va face munca grea. Cercetătorii speră că sistemul lor va face foarte popular "crowdsourcing-ul" - principiul de lucru, care implică alocarea responsabilităților între mai mulți executori din întreaga lume.

Cuvinte cheie:

descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
816 locuitori

Mereni este un sat din cadrul comunei Albina, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 816 oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.