08 decembrie 2014, 14:35 Caleidoscop views 13487
08 decembrie 2014, 14:35 Caleidoscop views 13487

În Noua Zeelandă cîinii iau lecţii de şofat



Trei cîini salvaţi de la un adăpost pentru animale din Noua Zeelandă sunt învăţaţi să conducă o maşină, într-o campanie menită să înlăture ideile preconcepute pe care oamenii le au faţă de cîinii vagabonzi, scrie Huffington Post.

„Cîteodată oamenii cred că dacă îşi iau un animal care a fost abandonat, ar fi vorba cumva de unul <<de clasa a doua>>”, a declarat Christine Kalin, CEO al Societăţii pentru Prevenirea Cruzimii faţă de Animale (SPCA), organizatoarea campaniei. “Conducînd o maşină, le demonstrăm potenţialilor adoptanţi că poţi învăţa un cîine bătrîn trucuri noi”, a continuat aceasta.

Cei trei cîini au vîrste cuprinse între 10 luni şi 1 an au fost aduşi la adăpost de mai mult timp. Monty, un Giant Schnauzer de 18 luni, a fost dat spre îngrijirea SPCA după ce proprietarii nu s-au mai putut ocupa de el. Ginny, din rasa Whippet, are un an şi a fost salvat dintr-o familie care îl brutaliza. Porter, un Beardie de 10 luni, fusese abandonat pe stradă.

Înainte de a urca într-o maşină adevărată, dar modificată corespunzător, cei trei cîini au fost antrenaţi de dresorul Mark Vette.

Pînă în prezent, animalele au “condus” doar cu ajutorul dresorului, dar săptămîna viitoare Porter va conduce neînsoţit.

“Modul în care cei trei cîini de la SPCA au reacţionat la antrenamente dovedeşte că toate creaturile inteligente se pot adapta la situaţia în care sunt puse. (…) Este cu adevărat remarcabil”, a declarat Vette.

Cuvinte cheie:

animale , automobil , Noua Zeelanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1442
Populația:
956 locuitori

Horjeşti este un sat din cadrul comunei Cărpineni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 956 de oameni. Satul Horjești a fost menționat documentar în anul 1442.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.