01 decembrie 2014, 10:35 Caleidoscop views 12174
01 decembrie 2014, 10:35 Caleidoscop views 12174

Sarcina – un lucru contagios

Oamenii de știință germani din orașul Bamberg, au realizat în perioada  1993 – 2007 un studiu, la care au participat mai mult de 42 de mii de femei angajate în cîmpul muncii, ajungînd la concluzia că sarcina poate fi "contagioasă", urmînd exemplul cuiva, potrivit Der Spiegel.

Astfel, potrivit studiului, la femeile a căror colege erau deja familiarizate cu bucuria maternității, probabilitatea de a rămîne însărcinata în termen de un an de la nașterea copilului colegei crește aproape de două ori. Același efect se observa în timpul celui de-al doilea an, deși la un nivel scăzut.

Oamenii de știință, după cum scrie ziarul, cred că apariția copilului la o femeie care lucrează „ar putea provoca o reacție în lanț printre alte angajate ale companiei”. Nivelul de "contagiune", era mai înalt în cazul în în care diferența de vîrstă dintre colege nu depășea doi ani.

Între timp, studiul realizat de oamenii de știință germani, nu este primul de acest gen. În 2010, rezultate similare au fost obținute de către oamenii de știință norvegieni numai că la experiment au participat surori.

Cuvinte cheie:

sanatate , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.