11 septembrie 2012, 15:11 Caleidoscop views 5617
11 septembrie 2012, 15:11 Caleidoscop views 5617

Smartphoanele și tabletele intenționează să preia puterea asupra lumii

Foto: agerpres.ro

Dispozitivele  bazate pe sistemele de operare iOS și Android se răspîndesc mai rapid decît orice altă tehnologie de consum din istorie. Acestea sînt concluziile raportului publicat de compania analitică Flurry.

Analiștii susțin că viteza de penetrare a smartphone-urilor și tabletelor în viețile noastre este de zece ori mai mare decît a calculatoarelor personale în anii 80 al secolului trecut.

Pînă în iulie 2012, în toată lumea, existau 640 milioane de iOS și dispozitive bazate pe Android. Compania Flurry pretinde că fi capabilă să detecteze circa 90 % din toate dispozitivele active prin baza sa de date, urmărind cu regularitate 200 000 de programe.

Lider la numărul de dispozitive sînt Statele Unite ale Americii – 165 de milioane. China este pe locul al doilea, cu 128 de milioane de dispozitive. Conform studiului desfășurat de compania Flurry  în China aproape în fiecare an interesul pentru cele două sisteme de operare, și implicit și gadgeturile care le rulează, a crescut cu 401%. E drept că în țara asiatică e și destulă populație încît să se justifice o creștere în doleanțe atunci cînd vine vorba de smartphone-uri de nivel mediu care rulează Android, spre exemplu.

Utilizarea pe scară largă a dispozitivelor inteligente în întreaga lume arată că, în următorii ani ne putem aștepta la un boom pe piața tehnologiilor. În timp ce țările dezvoltate, cum ar fi SUA se apropie de punctul de saturație - aproximativ 78 % din persoanele cu vîrsta de 15 - 64 de ani utilizează smartphon și tablete - cele patru țări care se dezvoltă rapid – Brazilia, Rusia, India și China sînt printre primele zece țări în care proliferarea dispozitivelor mobile înregistrează un ritm fără precedent.

Tot în China cam în fiecare an în jur de 100 de milioane de „aparate” sînt cumpărate, practic din nou o justificare pentru creșterile procentuale foarte mari. În ritmul acesta, China ar putea ajunge ca în decembrie 2012 să fie țara cu cele mai multe device-uri pe Android și iOS, depășind practic SUA, unde „băștinașii” de aici sînt și ei foarte interesați de smartphone-uri. În Brazilia numărul de device-uria crescut cu 220%, în Rusia cu 189%, iar în India – cu 176 %.

Cuvinte cheie:

tehnologie , gadgeturi , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
638 locuitori

Viişoara este un sat din cadrul comunei Purcari, raionul Ştefan Vodă. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ștefan Vodă și la 111 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Viişoara a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.