06 septembrie 2012, 16:17 Caleidoscop views 6762
06 septembrie 2012, 16:17 Caleidoscop views 6762

Cum sînt monitorizați utilizatorii care descarcă filme de pe BitTorrent


Foto: softwaredownloads.com

BBC scrie că persoanele care partajează ori descarcă fişiere audio sau video prin BitTorrent, fără a avea drepturi de autor asupra lor, sunt monitorizate.

Datele obţinute prin monitorizare ar putea fi apoi folosite împotriva făptaşilor, sugerează BBC.

Descoperirea a ieşit la iveală după ce angajaţii Universităţii din Birmingham (Marea Britanie) au creat un program similar BitTorrent-ului şi au înregistrat toate adresele care s-au conectat la el. Astfel, ei au putut observa că la program s-au conectat şi mai multe firme de monitorizare online.

Studiul sugerează că monitorizarea nu ţine cont de „vechimea” utilizatorilor: cei care încarcă sau descarcă pentru prima dată un fişier riscă la fel de mult să fie prinşi precum cei care au încărcat sau descărcat mii de fişiere.

BBC scrie că multe dintre firmele din Europa şi SUA folosesc IP-urile strânse de firmele de monitorizare pentru a-i da în judecată pe posesorii acestora.

Cuvinte cheie:

piraterie , internet

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
3279 locuitori

Dobrogea este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 24 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3279 locuitori. Satul Dobrogea a fost înființat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.