03 august 2014, 11:57 Caleidoscop views 17973
03 august 2014, 11:57 Caleidoscop views 17973

Cîte steaguri sînt pe Lună?

Mai multe steaguri americane plasate pe Lună de astronauții care au vizitat satelitul natural al Pămîntului în urmă cu peste 40 de ani sînt încă acolo, cu excepția unuia, сonform NASA.

Potrivit imaginilor realizate de o cameră de recunoaştere orbitală care survolează Luna (LROC) este sigur că steagurile americane sînt încă în picioare şi fac o umbră, cu excepţia celui aparţinînd Apollo 11", a explicat acesta.

Astronautul Buzz Aldrin este de părere că steagul a fost doborît de suflul reactoarelor Apollo 11, cînd modulul a decolat de pe Lună. Misiunile Apollo s-au succedat între 1969 şi 1972. Şase steaguri au fost plasate pe solul lunar în această perioadă.

Satelitul LROC a fost lansat în 2009, pentru a analiza suprafaţa Lunii şi trimite informaţii vizuale despre mediul lunar prin intermediul unor camere video performante.

Steagurile au rezistat razelor ultraviolete şi temperaturilor vitrege de la suprafaţa Lunii, de la plus 120 grade Celsius la minus 140 de grade Celsius.

O lungă perioadă de timp a existat o teorie a aşa-numitei "conspiraţii lunare", în conformitate cu care faptul că americanii au aterizat pe Lună ar fi fost doar o farsă. În toamna anului trecut, NASA a lansat primele imagini ale camerei Lunar Reconnaissance Orbiter, care arată că americanii într-adevăr au fost pe Lună.

Cuvinte cheie:

Pamint , drapel , luna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
852 locuitori

Ţărăncuţa este un sat din cadrul comunei Chioselia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Cantemir și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 852 de oameni. Satul Ţărăncuţa a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.