07 iulie 2012, 10:15 Caleidoscop views 11909
07 iulie 2012, 10:15 Caleidoscop views 11909

Omenirea va trimite un nou mesaj extratereștrilor

Un mesaj despre care se crede că ar fi fost trimis omenirii de către extratereștri va primi, în sfîrșit, un răspuns din partea noastră. Toți cei care vor dori să contribuie la elaborarea mesajului o vor putea face prin intermediul rețelei de socializare Twitter.

Inițiativa aparține celor de la National Geographic, care vor colabora cu cunoscuta organizație SETI.

Mesajul venit din spațiu a fost recepționat în anul 1977 de către oamenii de știință, fiind decodat ulterior, amintește Fox News.

Toate mesajele trimise pe adresa de Twitter #ChasingUFOs vor fi combinate într-unul singur. Vor fi incluse cele trimise între 29 iunie, ora 3 a.m. și 30 iunie. În data de 15 august, mesajul va fi trimis în spațiu exact în direcția din care el a venit în trecut.

"Colaborăm cu Observatorul Arecibo pentru a găsi cea mai buna metodă de a cripta transmisiuneaˮ, a declarat Kristin Montalbano, purtătoare de cuvînt a postului de televiziune National Geographic.

Mesajul transmis va fi unul diferit de cele din trecut, tinîndu-se seama de elaborarea unui tipar care poate fi ușor recunoscut de o altă civilizație.

Este important ca mesajul să fie diferențiat de zgomotul de fond din cosmos, au mai spus cei implicați în proiect.

Cei care au primit mesajul în anul 1977 sînt astronomii de la organizația SETI, specializată în detectarea semnalelor extraterestre. Semnalul cu durata de 72 de secunde a venit din direcția constelației Săgetătorului. În ciuda încercărilor repetate, specialiștii nu au reușit să determine cu exactitate sursa semnalului primit.

De atunci, nici un alt semnal similar nu a mai fost recepționat de omenire, SETI trecînd chiar prin unele probleme financiare care au provocat închiderea temporară a activității organizației.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.