25 octombrie 2018, 10:15 Caleidoscop views 9626
Strat de zăpadă de 3 centimetri, pe drumurile din România (Video)
25 octombrie 2018, 10:15 Caleidoscop views 9626

Strat de zăpadă de 3 centimetri, pe drumurile din România (Video)

A nins ca în mijlocul iernii, miercuri, în mai multe zone din România! La Poiana Brașov părea că a venit Crăciunul, iar în Bucovina au căzut cîțiva fulgi. În mai multe zone s-a circulat în condiții de iarnă.

Pe drumuri s-au împrăștiat mai bine de 12 tone de sare. A nins foarte tare și în Harghita, unde drumarii au fost nevoiți sî intervină pe DN 13 B, între Praind și Borzon. Stratul de zăpadă pe carosabil a avut 1-2 centimetri. Încă de marţi seară (23 octombrie), în întreaga Românie intrase deja în vigoare un Cod galben vizînd intensificări ale vîntului şi, în zonele montane, ninsori viscolite.

A nins viscolit și pe Transfăgărăşan, iar drumarii au au fost nevoiți să intervină cu un utilaj pentru a păstra drumul practicabil. Stratul de zăpadă a avut între 1 și 3 cm grosime. Meteorologii au anunțat că ninsorile vor continua, iar la Bîlea Lac vor fi minus 13 grade Celsius.

Sursa: cancan.ro

Cuvinte cheie:

Romania , zapada , drum

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.