06 mai 2012, 12:30 Caleidoscop views 8126
06 mai 2012, 12:30 Caleidoscop views 8126

Microsoft brevetează o tehnologie de urmărire a utilizatorilor Skype?

A devenit cunoscut faptul că  Microsoft a depus o cerere de brevet pentru interceptarea secretă a convorbirilor în reţeaua Skype şi alte rețele pe baza de standarde moderne de comunicaţii. Aceasta va permite de a satisface cerințele agenţiilor de aplicare a legii în promovarea investigaţiilor, neîndeplinirea cărora din partea Skype a fost criticată în mod repetat, relatează hvylya.org.

Microsoft brevetează tehnologia "interceptării legale” (Legal Intercept), care permite în taină de utilizator să se înregistreze apelurilor efectuate în Skype şi alte reţele, bazate pe tehnologia VoIP. Cererea a fost depusă în decembrie 2009, cu mult înainte ca compania să fi anunţat despre achiziţionarea Skype, scrie Computerworld.

Legal Intercept seamănă cu instrumentele standard, care sînt folosite de companiile de telecomunicaţii şi producătorii de echipament de comunicaţii, în scopul de a îndeplini cerinţele guvernamentale în interceptare. Tehnologia schimba datele utilizate pentru a stabili o conexiune, deschizînd posibilitatea de a include un agent invizibil de înregistrare a conversaţiei.

Cererea de brevet a fost publicată după ce Microsoft a anunţat achiziţionarea popularului VoIP-service.

Amintim că Microsoft a anunţat achiziţionarea Skype pentru 8.5 miliarde dolari în mai 2011. Skype - cel mai popular servciu de VoIP-telefonie, video-conferinţe şi schimb de mesaje text. La finele anului 2010 baza de abonați ai serviciului a depăşit 660 de milioane de utilizatori.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1808 locuitori

Cucuruzeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ocniţa-Răzeşi și Cucuruzeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1808 oameni. Satul Cucuruzeni a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.