23 mai 2018, 14:40 Caleidoscop views 10534
Savanţii au descoperit una din cele mai enigmatice creaturi marine (VIDEO)
23 mai 2018, 14:40 Caleidoscop views 10534

Savanţii au descoperit una din cele mai enigmatice creaturi marine (VIDEO)

Una dintre cele mai misterioase meduze a fost dificil de studiat din cauza habitatului natural aflat la adîncimi foarte mari în oceane, dar progresul tehnologic a făcut posibil ca ochii curioşi ai cercetătorilor să poată vedea şi specii care pînă acum au stat ascunse cercetării ştiinţifice.

De la descoperirea şi descrierea sa în 1967, Deepstaria enigmatica, meduza a apărut foarte rar, scrie Science Alert.

Raritatea cu care a fost observată face ca specimenul să rămînă aproape în totalitate necunoscut. Nu se cunoaşte cu ce şi cum se hrăneşte, cum se înmulţeşte, răspîndirea şi adîncimile pe care le poate tolera.

Savanţii de la NOAA, cu ajutorul submersibilului Hercules, au observat un exemplar viu de D. enigmatica pe coasta Insulei San Benedicto din Oceanul Pacific, la adîncimea de 974 de metri, într-un întuneric aproape complet.

Dacă nu este examinată îndeaproape, D. enigmatica seamănă mult cu o pungă de plastic şi, de asemenea, îi lipsesc tentaculele specifice multor specii de meduze. Întrucît acestea se bazează pe tentacule pentru a vîna, D. enigmatica trebuie să se bazeze pe o altă strategie de vînătoare.

Cercetătorii speculează că meduza vînează prin ambuscadă, folosindu-şi întreaga membrană centru a prinde prada, înfăşurînd-o precum o pungă.

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

mare , descoperire , savanti

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.