30 iunie 2017, 14:45 Caleidoscop views 6146
Japonezii au creat pepenele cubic
30 iunie 2017, 14:45 Caleidoscop views 6146

Japonezii au creat pepenele cubic

Ce nu ar face producătorii pentru a atrage cât mai mulţi clienţi? Unii experimentează cu nuanţele, însă nu şi japonezii. Aceştia au decis să atragă consumatorii schimbând forma pepenelui verde. Probabil toţi se confruntă cu problema plasării fructului în frigider, iar motivul pentru care japonezii au creat pepene verde de formă cubică, este aranjarea facilă a acestuia în combina frigorifică.

Tentativele anterioare ale savanţilor de a schimba forma fructului, au dat eşec din cauza că acesta nu conţinea suficient zahăr. Unii japonezi procură un astfel de pepene verde modificat, doar pentru a-şi decora grădina.

În acest an, lumina solară puternică şi canicula de lungă durată a favorizat creşterea fructelor în vestul Japoniei.

În cazul în care cineva își dorește să cultive un stfel de specimen, trebuie să cunoască faptul că unul din secretele acestuia este recoltarea pepenelui verde cu zece zile înainte de maturizarea lui și plasarea acestuia într-o cutie cubică pentru a-l lăsa să se coacă definitiv. Totuși, pentru a cunoaște mai mult, orice doritor poate face o vizită intelogenților agricultori japonezi.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Japonia , pepenele

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1949
Populația:
336 locuitori

Floreni este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Ungheni și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 336 de oameni. Satul Floreni a fost înființat în anul 1949.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.