28 martie 2017, 12:25 Caleidoscop views 33713
Pe lună au fost depistate tuneluri numite ”viitorul omenirii” (Foto)
28 martie 2017, 12:25 Caleidoscop views 33713

Pe lună au fost depistate tuneluri numite ”viitorul omenirii” (Foto)

Descoperirea a fost numită "viitorul omenirii".

În cadrul celei de-a 48-a conferințe Lunar and Planetary Science s-a anunțat despre existența unor tunele subterane. Acestea se află în apropiere de gaura de pe platoul Dealurile lui Marius, al cărei diametru este de zeci de metri. Însăși gaura a fost descoperită în anul 2009, transmite Popmech.

Grație aparatului nipon Kaguya, oamenii de știință au constatat că în apropiere de acest obiect se află goliciuni imense de kilometri întregi.

Pe Terra, de asemenea, există formațiuni subterane analogice, care apar atunci cînd magma se răcește și, treptat, se coagulează. În consecință, apar asemenea spații goale. Nu putem fi însă siguri în proporție de sută la sută că aceste tuneluri, pe care le-au depistat astronomii pe Lună, au apărut în urma procesului de coagulare a lavei. Oricum ar fi, în cazul în care misiunile de cercetare vor confirma că pe satelitul Pămîntului există, într-adevăr, tuneluri, iar pe viitor ele pot deveni baza primelor colonii și centre științifice de pe Lună.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

viitor , tunel , luna , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2157 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mana, Lucăşeuca și Selişte. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Orhei și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2157 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.