13 martie 2017, 11:45 Caleidoscop views 5638
Descoperire fabuloasă din epoca faraonilor (Video)
13 martie 2017, 11:45 Caleidoscop views 5638

Descoperire fabuloasă din epoca faraonilor (Video)

Arheologii din Egipt și Germania au descoperit o statuie de opt metri, scufundată în apele subterane ale unei periferii sărace din capitala egipteană Cairo, despre care aceștia susțin că ar aparține faraonului Ramses al II-lea, care a condus Egiptul în urmă cu peste 3000 de ani, informează publicația britanică The Independent, citînd agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Descoperirea — apreciată de Ministerul Antichităților din Egipt drept una dintre cele mai importante din toate timpurile — a fost făcută în periferia Matariya, într-un loc situat în apropierea ruinelor templului lui Ramses al II-lea. În perioada faraonilor, templul se afla în orașul Heliopolis, localizat în partea estică a capitalei Cairo de azi.

"M-au sunat să mă anunțe descoperirea colosului unui rege, cel mai probabil Ramses al II-lea, realizat din cuarțit", a declarat joi ministrul Antichităților, Khaled al-Anani pentru Reuters, la locul dezvelirii statuii.

Cel mai puternic și mai celebrat conducător al Egiptului Antic, Ramses al II-lea, cunoscut și sub numele de "Ramses cel Mare", a fost al treilea faraon al celei de-a XIX-a Dinastii a Egiptului, Noul Regat, și a domnit între anii 1279 și 1213 î. Hr..

"Am descoperit bustul statuii și partea de jos a capului, iar acum am scos capul și am descoperit coroana, urechea dreaptă și un fragment al ochiului drept", a completat Anani.

Lîngă statuie, echipa de arheologi egipteni și germani a descoperit partea superioară a unei statui în mărime naturală, din calcar, a faraonului Seti al II-lea, nepotul lui Ramses al II-lea — cu o lungime de 80 de centimetri.

Sursa: realitatea.net

Cuvinte cheie:

descoperire , faraon , arheologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
59 locuitori

Orehovca este un sat din cadrul comunei Salcia, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Taraclia și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Orehovca a fost menționat documentar în anul 1708 cu denumirea Bisericuța.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.