18 noiembrie 2016, 11:05 Caleidoscop views 6376
Săritura de la cea mai mare înălțime pe pămînt (Foto)
18 noiembrie 2016, 11:05 Caleidoscop views 6376

Săritura de la cea mai mare înălțime pe pămînt (Foto)

Parașutistul austriac originar din orașul Salzburg Felix Baumgartner a sărit cu parașuta de la o altitudine foarte mare, realizînd astfel recordul mondial.

Acest eveniment s-a întîmplat la 14 octombrie 2012. Saltul a fost făcut de la o înălțime de 39 450 de metri, din stratosferă. Nici una din aeronavele moderne pentru transportul persoanelor nu poate atinge această înălțime. Pentru a ajunge la înălțimea necesară a fost nevoie de o capsulă cosmică specială, umplută cu heliu. De asemenea, săritura a fost săvîrșită în scafandru, deoarece la această altitudine este imposibil de respirat.

În cădere australianul a dezvoltat viteza maximă de 1357,6 km / h, depășind astfel viteza sunetului. În cădere liberă sportivul a petrecut 4 minute și 20 de secunde.

Fapte interesante despre SĂRITURA DE LA CEA MAI MARE ÎNĂLȚIME PE PĂMÎNT. Austriacul a devenit prima persoană care a depășit viteza sunetului în cădere liberă și a bătut recordul celei mai rapide căderi libere și zborului la cea mai mare înălțime într-un balon stratosferic. Felix Baumgartner este adesea numit "narcoman dependent de adrenalină". La 31 iulie 2003 el a devenit prima persoana care a zburat peste Canalul Mînecii cu ajutorul unei aripi speciale.

Sursa: www.ugaga.net

Cuvinte cheie:

parașută , record , curiozitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
602 locuitori

Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.