30 iulie 2016, 14:00 Caleidoscop views 6415
Care vor fi, in 2030, cele mai puternice armate ale lumii
30 iulie 2016, 14:00 Caleidoscop views 6415

Care vor fi, in 2030, cele mai puternice armate ale lumii

Publicatia americana The National Interest a stabilit cum va arata echilibrul puterii militare mondiale in 2030, cand principalele armate ale lumii se vor adopta la modificarile suferite de caracterul operatiunilor de lupta, scrieincomemagazine.ro.

La elaborarea clasamentului au fost luate in calcul trei chestiuni: accesul armatei la resurele nationale ale tarii, inclusiv tehnologii de ultima ora, nivelul de sustinere din partea autoritatilor politice si posibilitatea de a testa celor mai noi echipamente militare in conditii reale.

Statele Unite

In opinia analistului Robert Farley, pana in 2030 armata americana isi va patra statutul de cea mai puternica infanterie din lume, care va beneficia intotdeauna de ultimele inovatii in materie de armament si tehnologii militare. In plus, armata SUA este "intr-o forma foarte buna", ea fiind angajata deja de 15 ani in "razboiul impotriva terorismului in Irak si Afganistan.

China

Trupele terestre ale China impart bugetul apararii cu aviata militara, doua arme care exploateaza, impreuna, aceeasi baza de reurse materiale. Pe masura ce economia chineza a devenit una dintre cele mai puternice din lume, fortele militare s-au transformat, treptat, intr-o armata moderna, bine dotata si organizata. Avantajul armatei China il constituie amploarea - ramane cea mai numeroasa. Ii lipseste, in schimb, experienta de lupta.

India

Ceea ce nu se poate spune despre armata indiana: trupele terestre si-au testat capacitatea de lupta in diferite confruntari. Punctul nevralgic al fortelor miltiare ale Indiei il constituie dotarea tehnologica, ramasa mult in urma primelor doua clasate. Un decalaj pe care New Delhi incearca sa-l recupereze cu importuri din tarile unde exista acces pe piata de armament, precum SUA, Israel sau Rusia.

Franta

In opinia autorului articolului din The National Interest, armata franceza va deveni, intr-un viitor nu foarte indepartat, cea mai puternica din Europa. Acest lucru ii va permite sa preia controlul asupra aparatului militar de pe Batranul Continent si sa defineasca politica de securitate in regiune. Armata se va bucura de sustinerea totala a guvernului de la Paris, dornic sa protejeze importantele investitii in complexul militaro-industrial al statului.

Rusia

Desi va continua sa ramana puternica, armata Rusiei se va confrunta in urmatorii ani cu probleme legate de accesul la tehnologiile industriei miltiare autohtone, in plina revenire dupa destramarea URSS.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

armata , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
656 locuitori

Roşietici este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Roşieticii Vechi, Roşietici și Cenuşa. Satul Roșietici este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Roșietici a fost atestat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.