11 iulie 2016, 15:35 Caleidoscop views 7297
Ziua în care viața pe Terra va lua sfîrșit
11 iulie 2016, 15:35 Caleidoscop views 7297

Ziua în care viața pe Terra va lua sfîrșit

Cercetătorii de la Universităţile Oxford şi Harvard au reușit să calculeze cît timp va fi Terra locuibilă, pe baza unui model de evaluare a speranţei de viaţă a exoplanetelor în funcție de prezenţa lor în aşa numitele „zone de viaţă".

Cîţi ani mai are de trăit Terra şi omenirea? O întrebare la care au căutat un răspuns experţii Universităţilor Oxford şi Harvard. Folosindu-se de modelul special creat pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au stabilit că Pămîntul prezintă o speranţă de existenţa de peste 4,5 miliarde de ani.

Dar pentru cît timp Terra va mai beneficia de condiţii favorabile? Analiza mai multor exoplanete şi a relaţiei lor cu sorii lor arată că Pămîntul mai poate trăi cel puţin 1,75 miliarde de ani.

După aceea, Terra va înceta să mai fie o planetă propice vieţii, pentru că va intra în zona caldă a Soarelui, cu temperaturi capabile să evapore apa mărilor şi oceanelor, scrie realitatea.net. Va fi sfîrşitul catastrofal pentru orice formă de viaţă. Oamenii de ştiinţă avertizează, în context, că Pămîntul ar putea să înceteze să mai fie „casa omenirii" mai devreme de perioada estimată de ei, dacă nu se stopează procesul de încălzire globala.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Pamint , cercetători

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.