04 martie 2016, 16:15 Caleidoscop views 5640
„Where is Moldova?“, în topul jocurilor de societate din Marea Britanie
04 martie 2016, 16:15 Caleidoscop views 5640

„Where is Moldova?“, în topul jocurilor de societate din Marea Britanie

Acum câțiva ani, în Anglia a fost inventată o joacă cu denumirea de „Where is Moldova?" („Unde e Moldova?"). Ideea celor doi englezi care au inventat jocul le-a venit în urma meciului dintre selectionata Moldovei de fotbal și cea a Angliei, din 1 septembrie, 1996. Atunci o întreaga lume s-a întrebat „Unde e Moldova?".

Jocul „Where is Moldova?" presupune o tablă cu harta Europei, zaruri şi cărţi de jucat cu aproximativ o mie de întrebări din 70 de categorii, printre care geografie, anatomie şi sport.

Scopul jocului e să cucereşti un lanţ din cinci sau mai multe ţări cu graniţe comune, aplicând cunoştinţele generale, talentul strategic şi având puţin noroc.

La secţiunea „Ce spune lumea" de pe site-ul oficial al jocului poate fi găsită şi opinia scriitorului şi comediantului englez Tony Hawks, cunoscut în Republica Moldova mai ales pentru cartea sa „Tenis cu moldovenii".

El recomandă acest joc tuturor, pentru că „te face să gândeşti, să-ţi foloseşti capacităţile strategice şi îţi antrenează memoria".

În 2011, publicaţia britanică The Telegraph a inclus „Where is Moldova?" în topul celor mai bune jocuri de societate de făcut cadou. Apoi, odată cu trecerea timpului, datorită popularităţii sale, jocul a reuşit să devină indirect un instrument de promovare a Republicii Moldova, notează Europa Liberă.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Marea Britanie , joacă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.