14 ianuarie 2016, 11:35 Caleidoscop views 19169
Frumusețea moldovencelor în proiectul „The Atlas of Beauty”
14 ianuarie 2016, 11:35 Caleidoscop views 19169

Frumusețea moldovencelor în proiectul „The Atlas of Beauty”

În prezent, proiectul numără peste 35 de poze cu femei din tot atâtea țări ale lumii, iar printre acestea se regăsește și Republica Moldova.

ZUGO, fiind curios de fire, a aflat cine este tânăra ce ne reprezintă țara în cadrul acestui proiect, care este istoria pozei, dar și ce emoții o încearcă știind că prin intermediul ei oamenii își fac o impresie despre frumusețea moldovencelor.

Astfel, tânăra din poza inclusă în „The Atlas of Beauty" este Carolina Ciubotaru, elevă în clasa a XII-a la liceul Prometeu-Prim, iar istoria pozei ce a făcut înconjurul lumii începe în luna decembrie a anului 2014 când a plecat la Iași împreună cu ansamblul vocal al liceului pentru a participa la festivalul folcloric „Datini și obiceiuri de iarnă".

„În timpul paradei, o domnișoară s-a apropiat de mine pe neprins de veste și mi-a spus că îi plac ochii mei și că vrea să îmi facă o poză, respectiv nu am refuzat. Nu am avut nici cea mai mică idee despre scopul acelei poze", a povestit, pentru ZUGO, Carolina Ciubotaru.

„Datorită faptului că fac parte din ansamblul vocal al liceului, am avut ocazia sa călătoresc mult, să particip la diferite festivaluri folclorice și să reprezint Moldova. Respectiv, de mic copil mi s-a dezvoltat spiritul naționalist și sunt mândră să reprezint țara, în special într-un proiect, să spunem așa, mondial", a adăugat tânăra.

Faptul că ne reprezintă țara este o responsabilitate pentru Carolina. Tocmai din această cauză, uneori, tânăra mai urmărește comentariile persoanelor.

„Uneori urmăresc comentariile oamenilor din toate colțurile lumii care mi-au apreciat poza, indiferent dacă pozitiv sau negativ. Și chiar de vreo câteva ori mi s-a reproșat că am prea mult machiaj pe față. Dar am încercat amabil să le explic că poza a fost făcută în timpul paradei, înainte de concert și, respectiv, eram pregătită pentru a evolua pe scenă.

Nu mă supăr pe cei care au spus ca nu le-a plăcut poza, pentru că gusturile nu se discută și fiecare rămâne cu părerea lui", a decralat Carolina.

Cât despre proiect, Carolina Ciubotaru are doar cuvinte de laudă, datorită spontanietății cu care este realizat. „Totul s-a întâmplat spontan, nu m-am pregătit din timp pentru această poză și nu sunt model ales special pentru acest proiect, cum susțin unii! Din această cauză proiectul merită doar cuvinte de laudă și nu este unul organizat, ci unul plin de naturalețe și momente spontane, cel puțin așa a fost în cazul meu", a conchis cea care, prin intermediul proiectului, ne promovează țara în întreaga lume.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

femei , moldoveanca , atlas

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.