04 noiembrie 2015, 11:20 Caleidoscop views 5613
Victor Ponta DEMISIONEAZĂ!
04 noiembrie 2015, 11:20 Caleidoscop views 5613

Victor Ponta DEMISIONEAZĂ!

Premierul României, Victor Ponta, demisionează. Anunţul a fost făcut la Parlament de vicepremierul Liviu Dragnea, care este şi preşedinte al Partidului Social-Democrat.

Liviu Dragnea a declarat că Victor Ponta va rămâne în funcție până se va găsi un înlocuitor.

Acest fapt a fost confirmat, după câteva minute, de însuşi Victor Ponta, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Începând de astăzi, îmi depun mandatul de prim-ministru şi, implicit, al Guvernului. Eu niciodată nu mă bat cu oamenii. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au votat acest Guvern. Sper ca depunerea mandatului să satisfacă nevoile protestatarilor. Până când noul guvern va fi instalat, ne vom face treaba în continuare. La ora 16:00 vom avea o şedinţă de Guvern ca să le mulţumesc tuturor miniştilor", a spus Victor Ponta.

Declaraţia vine după ce aseară peste 25.000 de persoane au ieşit în stradă să ceară demisia guvernării pe care au acuzat-o de corupţie.

"Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu vreau și nici nu cred că este corect să las această responsabilitate nici pe seama celor care au fost în teren, nici pe seama primarilor, secretarilor de stat, miniștrilor. Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl așteaptă și începînd de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru. Fac acest lucru pentru că în anii de politician am rezistat la orice bătălie cu adversarii politici însă nu mă bat cu oamenii", a declarat Victor Ponta.

"Supărarea și suferința oamenilor nu trebuie să degenereze în jocuri de putere și cred că agresivitatea și violența verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm. Sper că depunerea mandatului și al Guvernului să satisfacă așteptările celor care au protestat", a mai spus Victor Ponta.

După anunţul premierului, cursul euro-leu a crescut de la 4,43 la 4,4, iar tendința este de creștere.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

Victor Ponta , demisie , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2081 locuitori

Bălăbăneşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăbăneşti, Mălăieşti şi Mălăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Criuleni și la 24 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2081 de locuitori. Satul Bălăbănești a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.