01 decembrie 2014, 14:58 Caleidoscop views 15460
01 decembrie 2014, 14:58 Caleidoscop views 15460

A fost creat virusul care poate distruge civilizația umană


Foto: dailymail.co.uk 

Un grup de oameni de stiință vrea să publice un studiu în care arată cum a fost creat un virus care ar putea distruge toată civilizația umană. Noul virus reprezintă o modificare genetică a versiunii H5N1, cunoscut ca virusul gripei aviare, dar este de mii de ori mai puternic și mai contagios.

Cercetarea a stîrnit polemici aprinse printre oamenii de știință, mulți cercetători apreciind că aceste informații nu ar trebui publicate niciodată, relatează Daily Mail.

Gripa aviară a provocat, pînă acum, moartea a 500 de oameni și nu este suficient de contagioasă pentru a provoca o pandemie la nivel global.

Noul virus, pe de altă parte, ar putea declanșa un adevarat război biologic, dacă ar ajunge pe mîini greșite.

Olandezul Ron Fouchie, conducatorul echipei de cercetători, a descoperit că doar cinci mutații trebuie făcute la gripa aviară pentru a se transmite mult mai repede.

Oamenii de știință au admis că acest nou virus este extrem de periculos, însă au precizat că, publicînd modul în care a fost creat, ar putea ajuta la singuranța sănătății publice.

Cuvinte cheie:

virus , civilizatie , omenirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
4655 locuitori

Ţarigrad este un sat şi comună din raionul Drochia. Ţarigrad este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la 4 km de orașul Drochia și la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4655 de oameni. Satul Ţarigrad a fost atestat documentar pentru prima dată la 27 iulie 1795 sub denumirea de Corbu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.