28 iulie 2015, 16:02 Caleidoscop views 8223
Vladimir Putin se va adresa în septembrie Adunării Generale a Naţiunilor Unite
Foto: cont.ws
28 iulie 2015, 16:02 Caleidoscop views 8223

Vladimir Putin se va adresa în septembrie Adunării Generale a Naţiunilor Unite

Preşedintele rus, Vladimir Putin, urmează să susţină un discurs în cadrul celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care va avea loc în septembrie, la New York, scrie Agerpres cu referire la Associated Press.

Organizația Națiunilor Unite a publicat luni primul său proiect al listei cu numele liderilor ce vor lua cuvântul la Adunarea Generală a ONU. Pe lista menționată figurează de asemenea președintele SUA, Barack Obama, președintele Chinei, Xi Jinping, cel iranian Hassan Rohani, precum și Papa Francisc.

Presa rusă, citând surse apropiate Kremlinului, a scris încă din luna martie că Vladimir Putin ia în calcul posibilitatea de a susține un discurs în cadrul celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, precizând că o decizie definitivă va fi luată în luna august.

Vladimir Putin a susținut discursuri în fața Adunării Generale a ONU de trei ori - în 2000, 2003 și 2005. În 2009, a fost prezent Dmitri Medvedev, la acea dată președinte al Rusiei, iar în ultimii ani, la acest important for a participat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Una din temele ce vor fi puse în discuție la Adunarea Generală a ONU din septembrie va fi propunerea avansată de unele state occidentale de a limita dreptul de veto al membrilor permanenți ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv al Rusiei. Consiliul de Securitate are 15 membri, dintre care cinci - SUA, Marea Britanie, Franța, China și Rusia - au statut permanent. Cei cinci membri permanenți au drept de veto asupra rezoluțiilor adoptate de organismul de securitate al Națiunilor Unite.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , ONU , sedinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.