04 aprilie 2015, 09:55 Caleidoscop views 9117
Fotografia fetiței din Siria a explodat internetul
04 aprilie 2015, 09:55 Caleidoscop views 9117

Fotografia fetiței din Siria a explodat internetul

O imagine cât un milion de cuvinte! O fetiţă de doar 4 ani din Siria a uimit o lumea întreagă prin gestul ei. Când un fotoreporter s-a apropiat de ea, micuţa a ridicat mâinile deasupra capului şi cu buzele strânse parcă implora să nu fie împuşcată.

Fetiţa se numeşte Hudea şi avea 4 ani atunci când Osman Sağırlı a fotografiat-o într-o tabără de refugiaţi sirieni, în luna decembrie a anului trecut. Hudea ajunsese în tabăra situată la 10 kilometri de graniţa cu Turcia împreună cu mama ei şi cei doi frăţiori.

Imaginea a făcut înconjurul lumii, iar fotoreporterul Osman Sağırlı a povestit pe larg cum s-a petrecut întregul eveniment. „Foloseam un teleobiectiv și ea a crezut că e o armă. Mi-am dat seama cât de speriată e abia după ce am văzut fotografia pe care o făcusem. Îşi muşca buzele și ținuse mâinile sus. În mod normal copiii fug, își ascund fețele sau zâmbesc când văd un aparat foto. Are mai mult sens să vedem prin ce au trecut privind nu la adulți, ci la copii. Copiii reflectă mai bine sentimentele, în inocența lor", a declarat fotoreporterul pentru BBC.

Siria, oficial Republica Arabă Siriană, este o ţară din Asia de Vest, mărginită de Liban şi Marea Mediterană la vest, Turcia la nord, Irak la est, Iordania la sud şi Israel în sud-vest. Siria este una din cele mai nesigure ţări din lume, din cauza războaielor în care zeci de mii de oameni şi-au pierdut viaţa.

Sursa: spynews.ro

Cuvinte cheie:

Siria , copii , fotografie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.