03 aprilie 2015, 10:36 Caleidoscop views 8692
A trăit 117 ani mâncând sushi
03 aprilie 2015, 10:36 Caleidoscop views 8692

A trăit 117 ani mâncând sushi

Japoneza Misao Okawa, recunoscută de Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână persoană din lume, a murit ieri, la mai puţin de o lună după ce sărbătorise împlinirea vârstei de 117 ani.

Femeia a decedat din cauze naturale, după cum a anunţat asistenta Tomohiro Okada, care se ocupa de Misao Okawa la azilul unde aceasta locuia. Deţinătoarea recordului mondial îşi pierduse apetitul şi începuse să mănânce din ce în ce mai puţin în ultimele zece zile, iar ieri s-a stins brusc din viaţă, fără să acuze dureri sau fără să o supere ceva, în timp ce alături de ea se afla unul dintre nepoţii ei.

"A plecat atât de liniştită, părea că doar a adormit", a spus Tomohiro. Misao a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 117 ani, alături de familia sa: fiul său de 92 de ani, dar şi nepoţii şi strănepoţii şi alte câteva rude, iar aceasta avea o stare de sănătate bună, în ciuda vârstei avansate.

Japoneza s-a născut pe 5 martie 1898, s-a căsătorit la vârsta de 21 de ani şi a avut trei copii, dintre care mai trăiesc doi, patru nepoţi şi şase strănepoţi. Ea a declarat în trecut că secretul longevităţii sale a fost faptul că a avut un apetit sănătos, mâncând foarte mult sushi, şi că dormea foarte mult.

Misao Okawa devenise în mod oficial cea mai bătrână femeie din lume, în februarie 2013, la vârsta de 114 ani. Ea îi urmase atunci în clasamentul mondial al celor mai vârstnice femei din lume unei alte japoneze, Jiroemon Kimura, care a murit la vârsta de 116 ani şi 54 de zile.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

viata , Vîrsta , sanatate , Japonia , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
611 locuitori

Cogîlniceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 0.79 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.27 km. Cogîlniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Cogîlniceni este aşezat pe partea stîngă a rîuleţului Cogîlnic, de unde vine  şi numele localităţii. Cogîlniceni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Rerzina şi la 73 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.